Workshop Yin Yoga & Klankmeditatie

Ik ben zo enthousiast dat ik deze workshop kan aankondigen!

Via mijn goede vriend Wim leerde ik Dhrupad kennen, een soort klassieke Indische muziek waarbij zang en het snaarinstrument tanpura samenvloeien. Wanneer ik dhrupad hoor, kan ik alleen maar intentioneel en diep luisteren. Naar de muziek, maar ook naar mijn lichaam. Want door de vibraties van de muziek trillen er allerlei dingen mee en los in mijn lichaam. Het neemt me mee naar diepere lagen en brengt daar harmonie.

Yin yoga brengt hetzelfde teweeg. Via meditatie, ademhalingsoefeningen en asana kan mijn lichaam diep tot rust komen en kan ik wat ik niet meer nodig heb van me af laten glijden. De lang aangehouden poses in zittende of liggende houding brengen me meer in contact met mijn lichaam en alles kan er weer gaan stromen.

Dhrupad en yin yoga samen kan dus alleen maar voor vuurwerk zorgen vanbinnen 🙂 Op de klanken van Wims dhrupadzang starten we met een half uur meditatie. Daarna laten we ons dieper de ontspanning in leiden met anderhalf uur yin yoga. We sluiten af met een tweede klankmeditatie van een half uur.

Toegankelijk voor iedereen, ongeacht je yogaervaring of flexibiliteit.

De workshop gaat door bij Kreakatau vzw, in een inspirerende, groene omgeving vlakbij het bos.

Praktisch:

  • Wanneer? 02/10/2021 van 10 tot 12.30 uur
  • Waar? Kreakatau, Putstraat 6, 3060 Korbeek-Dijle
  • Prijs: 35 €
  • Meebrengen: Een grote handdoek. Er zijn yogamatjes en kussens aanwezig. Als je een eigen yogamat, bolster en/of blok hebt, breng die gerust mee.
  • Meer info : lana@theginkgotree.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: