Over

Ik ben Lana uit Leuven en heb er altijd van gedroomd om van de wereld een betere plek te maken 🕊🙏 Een paar jaar geleden, toen ik door een moeilijke periode in mijn leven ging, heeft yin yoga me enorm geholpen om weer in balans te komen, trauma te helen en over het algemeen een beter mens te worden. Enige tijd later ontdekte ik dezelfde helende eigenschappen in reiki. En het enige wat ik kan doen is deze prachtige practices met anderen delen, om hen te helpen licht op hun pad te schijnen, te ontrafelen, te groeien en op hun helderst te schijnen. En ik ben ervan overtuigd dat hoe meer mensen volledig kunnen stralen in hun ware kleuren, hoe mooier de wereld zal zijn ❤️

Wil je met mij stralen?

Yin Yoga

Yin yoga is een zachte en toegankelijke vorm van yoga met vooral zittende en liggende houdingen, waarin je 2 tot 10 minuten blijft. Daardoor stretchen we diep, op het niveau van bindweefsel, ligamenten, gewrichten en botten, eerder dan het strekken of opbouwen van spieren. Dit zorgt voor een diepe ontspanning: het stimuleert de doorstroming van energie door het lichaam en heft fysieke en emotionele blokkades op. Zo stimuleren we ons lichaam om zijn/haar/hun natuurlijke balans (terug) te vinden. Meditatie en ademhalingsoefeningen ondersteunen dit proces.

Yin is een concept dat uit de Chinese filosofie komt (de yin-yangtheorie). Het staat voor alles wat ontvankelijk, zacht, vrouwelijk en traag is. Yang staat voor alles wat hard, snel en mannelijk is. Yin en yang zijn echter geen tegenpolen, ze vullen elkaar aan. Idealiter zijn yin en yang in balans. In onze sterk yang-samenleving geloof ik dat yin yoga ons helpt onze innerlijke en uiterlijke wereld in balans te brengen en meer in vrede te komen.

Iedereen is anders, dus pas ik elke houding aan aan individuele noden. Omdat ik je stimuleer om te voelen, vergroot de verbinding met je lichaam en kom je beetje bij beetje meer tot je kern. Fysieke, emotionele, mentale en spirituele blokkades komen door regelmatige practice los, zodat je nog meer jezelf kan worden.

Wekelijks geef ik op donderdagavond online een groepsles. Ik vind het belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen, en daarom werk ik met vrije bijdrage. Je betaalt volgens je mogelijkheden en wensen.

Daarnaast geef ik ook privéles. Mijn aandacht gaat onverdeeld naar jou, om jou te ondersteunen in je helingsproces en de flow in je lichaam te stimuleren. We bekijken samen jouw noden en werken een les of traject op maat uit.
Hierbij kan ik verschillende tools inzetten: houdingen (asana), ademhalingsoefeningen (pranayama), geleide meditatie, visualisaties, … Tijdens de houdingen kan ik desgewenst reiki geven, zodat we balans brengen op twee verschillende manieren.


Lana volgde een yin yoga en anatomie teacher training van 200 uur bij José de Groot in Utrecht. Ze is een door Yoga Alliance erkend yogadocent.

Reiki

Reiki is een Japanse methode om meer evenwicht, innerlijke rust en harmonie in je leven te brengen. Het helpt je om blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau te transformeren en op te lossen, zodat je dichter bij je kern kan komen en nog meer jezelf kan worden.

Alles rondom en in ons bestaat uit ki, ook gekend als chi in de Chinese traditie en prana in de Indische traditie. Deze alles omvattende levensenergie is de kracht achter alle creatie, de polsslag van het universum. Via de handen wordt de levensenergie die overal rondom ons is, doorgegeven. En zo ondersteunt het jouw zelfhelend vermogen, zodat je vanbinnen en vanbuiten meer kan flowen.

Tijdens een reikisessie lig je in rusthouding op de behandeltafel. Mijn handen leg ik in verschillende houdingen op of boven je lichaam om ki (levensenergie) door te geven. Na de sessie is er kort tijd voor een nagesprek.
Aangezien het doorgeven van energie niet gebonden is aan tijd en ruimte, kan een reikisessie perfect op afstand gegeven worden. Het principe is hetzelfde, alleen lig jij in rusthouding op een andere plaats dan vanwaar ik je reiki stuur. We verbinden tijdens de sessie via videocall, en na afloop houden we een kort nagesprek.


Lana heeft verschillende reiki-opleidingen gevolgd binnen de Usui-traditie. Ze is master reiki healer.